OBJEKT
PRESSKLIPP
FOTO
VIDEO
KONTAKT
LÄNKAR
SPEKULATORIUM PARAD & SALUT
CLASSIFICATION
magyarul
1973-1980
1981-1990
1991-2000
2004
2005
2006
2007

DONERA till RHINO

plusgiro: 4362797-5

Konstnärens Koncept(konst): naesehorn, rhino, rhinocerus, noshörning, orrszarvú, rhinocéros, nashorn, sarvikuono, nosorozec, gergedan, neushoorn, renoster, faru, nashyrningur, ubhejane, umkhombe

Religionen RHINO

Innehål:

En religion för människans bästa, på människans villkor. En religion som ger tröst, kunskap och orubblig tro på sig själv och ens kall. För övrigt det är fritt att tro på andra religioner, gudar, troll, andar och vetenskap. Rhino förbjuder inte att ha egen tro, utan erbjuder för var och en att utforma sin religion. Rhino är religionen som kan behaga alla.

Det grundläggande:

Du skall inte döda eller skada en annan människa!
Att döda en människa är TABU för människan!

Du skall inte döda för nöjes skull varken djur eller växter. För vår överlevnads skull är nödvändigt att döda djur och växter.

Det är människans plikt att överleva såsom individ som helhet som mänsklighet. Det är människans plikt att värna om all liv.

Gud:

Människan skapar sin gud eller sina gudar, varje gud tillhör till respektive människa som har skapat sin gud efter sitt eget ansikte.

Målsättnig:

Att nå samma höjder som Moses, Jesus, Mohammed och Buddha och andra religiongrundare (beklagligt men lägre ambitioner är helt omöjliga, medelmåttlighet är föraktad såväl av gudar som religioner och inte tal om konstnärer och deras värld)

Bibel:

Noshörningsdikter av Vagn Lundbye, Tolkning av Urban Andesson, Atlantis 1993 (jag vill gärna ha hela diktsamlingen på min hemsida men jag har inte råd med att köpa copyright, jag citerar när det är nödvändigt, köp gärna boken det kan finnas på nätantikvariat)

RHINOLAGEN

1.

Du skall vara annorlunda.

2.

Du skall bära ditt horn som en spira.

3.

Du skall ta miste.

4.

Du skall göra dig av med döende och döda.

5.

Kom ihåg dumheten så att du helgar den.

6.

Du skall dra ut tiden när du gökar.

7.

Du skall pissa mot vinden.

8.

Hedra din avföring som du vore den du själv.

9.

Du skall inte tänka mer än en tanke åt gången.

10.

Dö ut två gånger om dagen.

Citat ur diktsamlingen av Vagn Lundbye, Noshörningsdikter i tolkning av Urban Andersson, utgiven av Atlantis 1993. Originalets titel: Naesehornsdigte

DONERA till RHINO

plusgiro: 4362797-5